Zeefdruk van Utrecht Roze

Zeefdruk Utrecht Fluo Roze

Utereg, me Stadsie, daar gebeurt van allehand

Utrecht is de plek waar ik lang heb gewoond en ik waaraan ik regelmatig met enige weemoed aan terug denk. Het bekendste icoon van Utrecht is natuurlijk DE Dom.
De kerktoren heeft 465 treden en is ruim 112 meter hoog. Ik herhaal: vierhonderdvijfenzestig treden en ruim honderdtwaalf meter hoog!
Dat is dus de hoogste kerktoren van Nederland en als je eenmaal dat ontzettende eind naar boven bent geklauterd, word je beloond met een magnifiek uitzicht over de hele stad.

Vanuit een groot aantal punten in de stad, is de Dom zichtbaar en daarmee een ijkpunt voor iedereen die er net woont en zich wanhopig probeert te oriënteren.

De Dom is zoveel meer dan een kerktoren.  De Dom is een ontmoetingsplek. Het staat symbool voor iedereen die zich verbonden voelt met deze stad.
Daarmee is de Domtoren voor velen -en dus ook voor mij- een bron van inspiratie.
Op deze zeefdruk zie je de Domtoren en de Stadhuisbrug gezien vanaf de Oudegracht ter hoogte van de Winkel van Sinkel.

Als ik boven op de Dom sta kijk ik even naar benen. Dan zie ik het ouwe Grachie. ’t Vreeburg en wijk C.

Behoorlijk exclusief

De zeefdruk is gebaseerd op een van mijn schilderijen en ik heb hem gemaakt in zeer beperkte oplage namelijk 10 roze en 10 groene exemplaren.
Alle zeefdrukken zijn voorzien van een passe partout en passen in een standaard lijst, maar ook zonder lijst kan de zeefdruk direct aan de muur.
Bij mij thuis in Rosmalen hangt nu deze Domtoren ook aan de muur en word ik dagelijks herinnerd aan mijn geliefde stad.

Afmeting :30 x40 (h x b) Incl. passe partout
Materiaal:Inkt op papier
Prijs:€ 70,-