Speciale momenten en personen

Voor de meeste mensen is het nemen van foto’s de belangrijkste manier om herinneringen vast te leggen en te bewaren. Bijna iedereen maakt ten slotte foto’s van gebeurtenissen zoals trouwerijen, geboortes, familie uitjes etcetera.  En foto’s van geliefden doen ons steeds opnieuw aan hen herinneren.

Een schilderij van foto is precies wat het zegt; een handgeschilderd kunstwerk gebaseerd op een foto.
Jouw foto van de belangrijke gebeurtenis of van eengeliefde persoon, wordt daarmee een uniek , gepersonaliseerd kunstwerk. Het schilderij kan in de iedere kleurstelling worden gemaakt en is daardoor een fantastische aanvulling op elk interieur.

Een foto inplaats van poseren

Het is niet altijd (meer) mogelijk om te poseren voor het schilderen van een portret. Kleine kinderen willen bijvoorbeeld niet urenlang stil zitten. Ook is het bijna onmogelijk om meerdere familieleden tegelijkertijd te laten poseren. Of soms is het schilderij een verassing voor de geportretteerden zelf, zoals bijvoorbeeld bij een huwelijkscadeau. Het schilderen van een foto is daarmee een volwaardig alternatief.

Bij het maken van een schilderij van een foto is het ook van belang om de essentie en het gevoel van de originele foto vast te leggen. Daarom bepaal ik vooraf, samen met jou het formaat, de compositie en kleurstelling van het schilderij.

Aangepaste schilderijen van foto’s

Jouw schilderij kan ook door mij worden aangepast.  Als de personen op uw foto er bijvoorbeeld prima opstaan, maar er geen mooie achtergrond is, dan kan ik ook een andere achtergrond schilderen. Of stel dat je twee mooie foto’s zou willen combineren in een schilderij, dan zorg ik dat de foto’s worden samengesteld tot een geheel.