Een portret als kunstwerk?

Een portret laten schilderen van jezelf of van je kind is een leuk (cadeau) idee, maar levensechte kleuren en natuurgetrouwe schilderijen passen het niet altijd bij het interieur. Om een bijzondere foto goed tot zijn recht te laten komen in iedere ruimte, gebruik ik een aangepaste techniek en kun je een kleurenpalet naar smaak uitzoeken. Zo wordt het geschilderd portret niet alleen maar een uitvergrote foto, maar een uniek en onbetaalbaar kunstwerk.

Een portret als blijvende herinnering

Waarom eigenlijk een portret? Sommige mensen laten een portret maken van hun geliefde, om deze altijd in de buurt te hebben. Opa’s en oma’s zijn dol op portretten van hun kleinkind(eren). Maar met een portret kan  je ook een de eerste stapjes van je kind, een promotie of het afscheid van een collega vieren. En een portret kan ook een blijvende en troostende herinnering zijn aan verloren dierbare.

Van een foto naar een schilderij

Door een portret te laten maken van een foto, hoeft het model niet urenlang stil te blijven zitten tijdens het schilderen. Dus of je nou een portret van jezelf wilt hebben, één van je kinderen wilt laten schilderen of misschien van een huisdier zoals een hond of kat, het kan allemaal.  Indien je een foto hebt die niet helemaal voldoet voor een geschilderd portret kan ik eventueel met wat aanpassingen jouw foto digitaal bewerken. Bijvoorbeeld achtergronden wegwerken, personen toevoegen of juist weglaten.

Kleurrijk Baby schilderijKleurschilderij Inge en AlexZwart-wit schilderij hondenZwart-wit schilderij Marleen

Pieter en Monique + bank