Een portret als kunstwerk?

Zwart en wit zijn al lang een trend in de strakke en moderne woonstijlen. Tegenwoordig worden zwart-witte strakke grafische patronen en geometrische vormen gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en riet in de populaire Scandinavische woonstijl.  Ook past zwart-wit perfect bij een interieur met een industriële look waarin materialen als staal en koper worden gebruikt.

Zwart-wit schilderij een moderne uitstraling

Een zwart-wit schilderij staat dus mooi in ieder interieur. Het oogt fris, esthetisch, is tijdloos en je hoeft geen rekening te houden met de kleuren in je huis. Je creëert namelijk rust in een interieur dat al veel kleur(en) heeft en een opvallend zwart-wit schilderij kan een rustige kamer juist opfleuren door de contrasten die zwart en wit met elkaar maken. In een minimalistisch huis benadrukt een sterk contrasterend zwart-wit schilderij de moderne uitstraling. Wit geeft licht en zwart maakt het krachtig. Het is tijdloos, klassiek, modern en stijlvol tegelijk.
Gecombineerd met lichte pastel tinten vormt zwart-wit zelfs een een prachtige en sfeervolle kinderkamer.

Zwart-wit schilderij cadeau doen

Het grote voordeel van een zwart-wit schilderijen is je niet vast zit aan het kleurenpalet van de ruimte en daarmee wordt de keuze voor een afbeelding makkelijker. Het past immers altijd. En dat is zeker ook handig als je een schilderij cadeau zou willen doen! Mocht je een schilderij willen laten maken van je favoriete foto, dan kun je absoluut overwegen deze te laten maken in zwart-wit zodat het altijd past bij het interieur.

Omdat er geen kleuren worden gebruikt, moeten de verschillende schaduweffecten worden aangezet in een combinatie uit zwart en wit. En om schaduwen te creëren worden zwart en wit gemengd in grijstonen. Hierbij is de kunst van het weglaten belangrijk en dit kan zorgen voor erg creatieve schilderijen.

 

Foto van Kreta op canvas

Foto van metro op canvas

Honden

Pieter en Monique + bank

Faces op canvas