Jean-Pierre Blanchard

Schilderen als de bliksem

In slechts 4 minuten een meesterwerk!

Jean-Pierre Blanchard is al meer dan 20 jaar een internationale bekendheid. Hij wordt de meester van het snelle schilderij genoemd en dat is zeker niet voor niks!

Blanchard studeerde kunst in Parijs en raakte na een bezoek aan de vulkanen Etna en Stromboli geïnspireerd door de levende materie die uit de ingewanden van de aarde komt. Het onderzoeken van oorspronkelijk materialen is tot op heden een van zijn fascinaties. Blanchard trouwde in 1971 met Beatrice en met haar kreeg hij twee dochters. Hij werkt als illustrator en grafisch ontwerper in de reclame en zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn passie; het schilderen. Na een slechte ervaring met een reclame bureau besluit hij meer te investeren in zijn schilderijen en beeldhouwwerken.

Levendige en poëtische werken

Hij neemt deel aan verschillende tentoonstellingen met het thema verbeelding en zo ontplooit hij een beeldend onderzoek naar extravagantie en fantasie. Zijn werken werden steeds levendiger en poëtischer.
Om rond te komen met zijn gezin werkte Blanchard tijdenlang in de reclame- en evenementenbusiness. Vanuit hier ontwikkelde hij ook zijn eerste picturale shows.

In 1997 verliet hij het evenementenbureau en om zich uitsluitend te wijden aan zijn kunst: schilder- en beeldhouwkunst. Hij stort zich in exposities en artistieke evenementen, maar ontwikkelt vooral zijn voorstellingen op het podium. Dit vernieuwende concept is wat hem bekend maakte bij het grote publiek.
Zijn televisie demonstraties bij het grootste cabaretprogramma in de wereld, Le Plus Cabaret Du Monde van Patrick Sébastien zijn fenomenaal.

Portretkunst en podiumkunst in één

Hij produceert treffende portretten van bekende persoonlijkheden zoals Michael Jackson, Roger Federer en Luciano Pavarotti in een moordend tempo live op een podium. Portretkunst en podiumkunst in één!

Zijn penselen creëren niet alleen een portret tijdens de voorstelling, maar vormen ook de scenes op het podium. Door de snelheid en de muziek lijkt hij te dansen om het doek en gepaard met een hoop emotie, is zijn optreden gerust betoverend en zeker indrukwekkend te noemen.

Een filmpje van zijn optreden is echt al heel erg gaaf, dus een live optreden zal helemaal de bom zijn!
Wil je ook een portret, maar dan ietsje minder snel? Kijk hier voor mijn portfolio.

Er kunnen geen reacties worden geplaatst.