Larissa Beentjes studeerde af in theatervormgeving aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht (2002). Ze maakt schilderijen, zeefdrukken en epoxy tegels. Veel in opdracht maar ook vrij werk. Het uitgangspunt van haar werk is niet om ingewikkelde kunst te maken, maar juist om gewoon iets dat boven de bank kan hangen en toch bijzonder en uniek is. Daarbij gebruikt ze een fotografische / schilderachtige techniek met vaak zwart en wit als dominante kleuren. Industriële en stedelijke vormgeving zijn haar grootste inspiratiebronnen.

Van haar vader mocht Larissa alleen een studie volgen die ze écht leuk vond. Aangezien ze van kinds af aan heel graag tekende en knutselde, leek een opleiding als theatervormgever de beste keuze. Daar heeft ze een breed lespakket kunnen volgen onder begeleiding van bevlogen docenten. Een echte passie voor theater had Larissa echter zelf niet.

Zodoende stopte ze daarom haar creativiteit (met plezier) in het marketing vak. Maar nadat ze in een interieurzaak iets zocht ‘voor boven de bank’, realiseerde ze zich dat ze zelf een beeldend kunstenaar was. Dat moest ze toch zeker ook zelf iets voor aan de muur kunnen maken? Zodoende is Larissa opnieuw gestart met het kunstenaarschap en inmiddels heeft ze meerdere werken in opdracht mogen maken. Veelal gebaseerd op een aangeleverde foto en de onderwerpen variëren van de Golden Gate Bridge in San Francisco tot huisdieren.

Het vrije werk van Larissa wisselt van grote geschilderde doeken tot kleine keramieken epoxy tegeltjes en heeft vooral iconische gebouwen of plekken als onderwerp.

Alt Image

Creativity is intelligence having fun

Albert Einstein