Aan de Hogeschool van de Kunsten te Utrecht volgde ik kunstonderwijs, in de richting theatervormgeving. Tegenwoordig leg ik mijn creativiteit in het maken van schilderijen en zeefdrukken. Veel in opdracht maar ik maak ook vrij werk. Het uitgangspunt van mijn werk is niet om ingewikkelde kunst te maken, maar juist om gewoon iets dat boven de bank gehangen kan worden en toch bijzonder en uniek is. Ik gebruik een fotografische / schilderachtige techniek met zwart en wit als dominante kleuren. Industriële en stedelijke vormgeving zijn mijn grootste inspiratiebronnen.

Mijn verhaal

Van mijn vader mocht ik ooit alleen een studie volgen wanneer ik die écht leuk vond. Maar ja, hoe weet je dat zo zeker op je 18e? ‘Noodgedwongen’ ging ik daarom na mijn middelbare school een jaar lang reizen in Australië en Azië. Daarna wist ik nog steeds niet precies wat ik nou het allerleukst leuk vond, maar aangezien ik wel van kinds af aan heel graag tekende en knutselde, leek een opleiding als Theatervormgever aan De Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht mij wel wat. Daar heb ik uiteindelijk vier jaar lang iedere dag kunnen tekenen, schilderen, naaien en maquettes kunnen bouwen, onder begeleiding van bevlogen docenten. Er ontbrak mij echter iets essentieels; een pure passie voor het theatervak. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met “theater als communicatiemiddel in de eventmarketing”. Een commerciële insteek die best bijzonder was voor een kunstacademie.

Tijdens mijn studie bleek ik nog iets anders leuk te vinden; organiseren en regelen. Zo doende belandde ik eerst als officemanager bij een ICT bedrijf vanuit daar rolde ik de marketing in. Jarenlang heb ik met plezier mijn creativiteit gestopt in allerlei marketingactiviteiten. Op een dag was ik in de Ikea op zoek naar ‘iets voor boven de bank’ en ineens realiseerde ik mij hoe belachelijk het was dat ik overwoog een Ikea poster te kopen, terwijl ik nota bene zelf een afgestudeerd beeldend kunstenaar was. Dat moest ik toch zeker zelf ook kunnen maken? Diezelfde week nog maakte ik mijn eerste schilderij, perfect passend bij mijn muur en bank.

Vervolgens was een van mijn vriendinnen jarig en schilderde ik voor haar een portret op basis van een foto. Het resultaat werd bijzonder goed ontvangen en meer mensen in mijn vrienden- en kennissenkring bleken interesse te hebben in een geschilderd portret. Vooral een schilderij als huwelijkscadeau was gewild. Uit eigen ervaring weet ik , dat het ook erg lastig is om tegenwoordig nog een betaalbaar cadeau te vinden voor mensen die al een hele uitzet bij elkaar hebben voordat ze het huwelijk ingaan.

Ook bleken er meer mensen liever een uniek en persoonlijk werk dan een Ikea poster in hun huis te willen hangen. Ze wilden graag zelf het onderwerp, de  kleuren en het formaat kiezen en zo doende iets laten maken dat bij hun eigen interieur en identiteit paste. Inmiddels heb ik al uiteenlopende onderwerpen geschilderd, van de Golden Gate Bridge in San Francisco tot een huisdier.

Ook maak ik sinds enige tijd zeefdrukken van iconische gebouwen, zoals de Sint-Jan in Den Bosch en De Kuip in Rotterdam. En tegels voorzien van een laag epoxy.

Alt Image

Creativity is intelligence having fun

Albert Einstein