Portret op het strand

Portret op het strand

Bijna had ik deze super leuke opdracht voor een schilderij van een foto gemist. De mail was namelijk zo maar in mijn spambox beland. Gelukkig kwam ik daar redelijk op tijd achter! Het verzoek was als volgt:
Wij willen graag een schilderij laten maken wat is gebaseerd op foto’s van onze vakantie op de Malediven. Voornamelijk zwart / wit, maar mss een aantal effecten in kleur, zoals strand / zee / palmboom en / of ondergaande zon. We willen er zelf wel op, maar niet herkenbaar. Is dat iets wat jij voor ons kunt maken? We kunnen je een aantal foto’s toesturen om de ideeën uit op te doen. Het gaat om een schilderij van 120×100.”

Natuurlijk wilde ik dat maken! Ik heb een compositie gemaakt op basis van twee verschillende foto’s. Op de ene foto stond het stel namelijk in de juiste positie, maar op de andere foto was de achtergrond treffender. Zoals altijd heb ik eerst een aantal kleurcombinaties en composities gestuurd. Uiteindelijk is gekozen voor zalmgrijs, donkerstaalblauw, wit, zwart en biscuitkleurig. Deze verassende kleurencombinatie is een goed voorbeeld van hoe een schilderij van een foto totaal anders is dan de werkelijkheid, maar toch het moment perfect kan weergeven.  En zo sluit dit schilderij naadloos aan bij de kleurstelling van het interieur en is de foto niet alleen een fijne herinnering, maar ook een echt kunstwerk geworden.

Datum:September 2020
Afmeting:100 x 120 (h x b)
Materiaal:Acryl op doek