Zeefdruk De Kuip Rotterdam

Mijn schoonvader is een Feyenoorder. Mijn vriend ook. En als het aan hen ligt worden de (klein)dochters ook keiharde Feyenoord fans. Een zeefdruk van De Kuip, hét stadion van Feyenoord in Rotterdam,  was daarom zeer gewenst binnen de familie. En zo’n iconisch gebouw is natuurlijk een ook een fantastisch onderwerp.

Het stadion van Feyenoord wordt weliswaar in de volksmond De Kuip genoemd maar officieel heet het stadion gewoon Stadion Feijenoord. Grote man achter het idee van De Kuip was Leen van Zandvliet, de voorzitter van Feyenoord in de jaren 30. Op een dag werd hij wakker uit een droom waarin hij een briljant idee had gekregen. Het stadion zou moeten worden gerealiseerd met een ‘loshangende’ tweede ring zodat niets het uitzicht van de toeschouwers zou belemmeren. Dit droomstadion werd uiteindelijk ontworpen door de architect Leendert van der Vlugt.

Een uniek stuk Rotterdam

Het stadion heeft niet alleen een bijzonder ontstaan, De Kuip heeft ook heel veel betekend voor mening Rotterdammer. EenVandaag vroeg panelleden eens naar hun ervaringen en herinneringen aan De Kuip. Uit de reacties blijkt wel hoe bijzonder dit gebouw eigenlijk is.: “De Kuip is een stuk Rotterdam, ik ben Rotterdammer, ik ben een stukje van de Kuip.” en “De Kuip betekent voor mij saamhorigheid, strijdt en emotie. Samen optrekken voor het doel wat je wil bereiken, de tegenstander imponeren. De sfeer die een volle Kuip met zich meebrengt is uniek in de wereld en valt niet te kopiëren. Het gebouw is uniek en straalt iets onoverwinnelijks uit. Als je naar binnen gaat dan krijg je een speciaal gevoel alsof de historie nog net zo levendig is als altijd.”
De Kuip verdient daarom ook zeker een plekje aan de muur!

Ik heb deze zeefdruk van De Kuip gemaakt in de kleuren van het Feyenoord logo; zwarte, goud en de rood/witte clubkleuren en in een beperkte oplage van 15 stuks. Alle zeefdrukken zijn voorzien van een passe-partout en passen in een standaard lijst, maar ook zonder lijst kan de zeefdruk direct aan de muur.

Koop een Zeefdruk van De Kuip en doneer!

Deze zeefdruk van De Kuip is niet alleen een uniek kunstwerk voor aan je muur, maar je steunt ook nog eens De Dirk Kuyt Foundation.
Van iedere verkochte zeefdruk wordt namelijk E 10,- aan de Stichting gedoneerd!

Bestel Zeefdruk

Wil je nog wat vragen? Bekijk de FAQ of neem direct contact met mij op!

Oplage:15
Afmeting:30 x40 (h x b) Incl. passe partout
Materiaal:Inkt op papier
Prijs:€ 160,-