eefdruk Sint-Jan Goud-Grijs

Zeefdruk Sint Jan in Den Bosch

Wat is het belangrijkste icoon van Den Bosch? De gemeente ‘s-Hertogenbosch onderzocht dit in 2019 en het meest genoemd werd de  Sint-Janskathedraal. (De Bossche bol stond overigens op nummer 2.) Niet heel verassend natuurlijk, want deze gotische kathedraal is vanuit vele uithoeken zichtbaar en reikt ver boven de stad uit. De Sint Jan is een bouwwerk dat uniek is in de Nederlandse kerkelijke architectuur. Vandaar dat ik ook deze zeefdruk van de Sint Jan in Den Bosch heb gemaakt

Kenmerkend zijn de spitsbogen, hoge ramen, de kruisbogen en de luchtbogen aan de buitenzijde van het bouwwerk. In totaal heeft de kathedraal zo’n 600 beelden (!). De meeste hebben een symbolische betekenis. Aan de buitenkant zijn vooral dieren, monsters en mensen te zien. De luchtbogen zijn versierd met 96 luchtboogbeelden.  Overigens is deze zeefdruk van de Sint Jan gemaakt in het Grafisch Atelier in Den Bosch, gevestigd in de oude Sigarenfabriek Willem II. Een echt Bosch product dus!

Een bijzonder icoon

Op deze zeefdruk zie je kathedraal vanaf de De Parade, een plein in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Ik heb hem gedrukt in 2 kleurstellingen en in zeer beperkte oplage namelijk;
15  goud-grijze exemplaren en 15 in de Oeteldonkse kleuren rood/geel/wit.
De versie met goud kan zeker worden gebruikt om je interieur een luxe, classy upgrade te geven. De kleur goud staat voor immers rijkdom en ziet er heel chic uit. Maar misschien wil je toch liever het hele jaar door aan de carnaval denken en kies je voor de zeefdruk in Oeteldonkse kleuren.
Alle zeefdrukken zijn voorzien van een passe-partout en passen in een standaard lijst, maar ook zonder lijst kan de zeefdruk direct aan de muur.

Zeefdruk van de Sint Jan in Den Bosch kopen?

Wil jij ook zo’n unieke zeefdruk kopen in in goud-grijs?

Bestel Zeefdruk

Wil je nog wat vragen? Bekijk de FAQ of neem direct contact met mij op!

Oplage:15
Afmeting:30 x40 (h x b) Incl. passe partout
Materiaal:Inkt op papier
Prijs:€ 145,-