Jose J. Stival Jr

Jose-J.-Stival-Jr

Internationale opdracht

Ok, ok, Internationaal is misschien wat overdreven aangezien de opdrachtgever gewoon uit Nederland komt, maar het schilderij hangt wel helemaal in Brazilië. In Florianópolis welteverstaan. En dat is dus best wel internationaal vind ik.

De geportretteerde was de 32-jarige José die voor zijn werk de hele wereld over reist.
Zodoende is hij ook bevriend geraakt met mijn opdrachtgever.
Voor José’s verjaardag wilde mijn opdrachtgever heel graag iets ‘made in Holland’ geven. Maar omdat het ook echt een bijzonder en uniek souvenir moest zijn én ook nog moest passen in een Braziliaans interieur, kwam hij bij mij terecht.
Tijdens een (toen nog) Koninginnedagviering in Amsterdam is de gebruikte foto geschoten en deze afbeelding bleek dan ook perfect om als uitgangspunt te gebruiken! Omdat José slecht korte tijd in Nederland verbleef, was er wel enige haast bij de klus.

Gelukkig had ik binnen 2 dagen het grootste deel al op het canvas staan, was het schilderij op tijd af en was de vernis op tijd droog. Daarnaast moest het pakketje natuurlijk nog vliegtuigproof verpakt worden.

Volgens de opdrachtgever was José heel erg blij met zijn portret. Enige tijd later werd dat ook door hemzelf bevestigd nadat ik hem via Facebook om toestemming had gevraagd om zijn schilderij te gebruiken op mijn website. Zijn reactie was on-hollands-enthousiast!

Datum:Mei 2012
Materiaal:Acryl op doek
Afmeting:90 x 70 (h x b)