Kunstbeurs Rosmalen 2015

3 redenen voor een bezoekje

Dit jaar vond de 49e editie plaats van de Kunst, Antiek & Design Beurs in ’s-Hertogenbosch. Of eigenlijk vlakbij ’s-Hertogenbosch, in Rosmalen. 2016 wordt een bijzonder jaar, want dan vindt de 50e editie plaats! De organisatie van de kunstbeurs heeft vast veel verrassingen voor ons in petto. Maar ook zonder dat we weten wat er in 2016 op het programma staat, kan ik iedereen een bezoekje aanraden. In deze blog geef ik jullie de 3 belangrijkste redenen voor een bezoekje aan deze kunstbeurs in Rosmalen. 

Reden 1: Voor ieder wat wils

De kunstbeurs in Rosmalen is veelzijdig. Lees: zéér veelzijdig. Schilderkunst, beeldhoudwerken, sieraden, design, fotografie, prints, iconen en noem maar op. Galeries, kunstenaars, antiekhandelaars, juweliers, restaurateurs en liefhebbers vormen een bont gezelschap en halen alles uit de kast om indruk te maken op hun bezoekers. Klassieke kunstvormen of hedendaagse experimenten, alles is er. Er is zoveel dat iedereen wel iets vindt waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Voor ieder wat wils.

Reden 2: Interessante masterclasses en lezingen

Jaarlijks nodigt de organisatie (onder leiding van drs. Vera Khorikova) boeiende sprekers uit om bezoekers te informeren over fascinerende onderwerpen. Het afgelopen jaar stond Jheronimus Bosch in de spotlights en vertelden kenners als Henk Groenendaal, dr. Eric de Bruyn en dr Ben Hartman alles over de uitzonderlijke en opvallende vaardigheden van Jheronimus Bosch. Daarnaast konden bezoekers zich laten informeren over het vak restauratie, het beleggen in kunst, verschillende historische kunstenaars en hedendaagse kunstonderzoeken. Wie meer wil dan alleen kunst kijken en ervaren, kan zich verdiepen in achtergrondinformatie en diepere betekenissen.

Reden 3: Kunst op een andere manier bekijken

Je kunt natuurlijk alle kraampjes afstruinen en je zintuigen het werk laten doen. Je kunt je hersens laten kraken bij de vraagstukken van de kenners en van medeliefhebbers, maar je kunt ook alles op een hele andere manier bekijken. De organisatie van deze kunstbeurs organiseert altijd rondleidingen waarin de gids je wijst op perspectieven, gedachtegangen en locaties die je normaal misschien helemaal niet op waren gevallen. Binnen een uur gaat er een wereld voor je open. Of niet (als je al kenner bent), maar dan fungeert deze rondleiding als bron van inspiratie. Zo ervaar je de kunstbeurs op een unieke manier.

De belangrijkste reden is misschien wel dat de kunstbeurs in Rosmalen altijd een leuk dagje uit is. Of voor wie er geen genoeg van kan krijgen, een weekje uit. Er is genoeg te bekijken. Ik kijk in elk geval al uit naar de kunstbeurs van 2016!

Reageren is niet meer mogelijk.